Praktijk & Annette

Om er achter te komen dat Voetreflexologie mijn manier is om mensen een stukje op hun op pad te mogen begeleiden heb ik een weg bewandeld waarvoor ik de mensen in mijn omgeving waren dankbaar voor ben.

Ik ben geboren in een middenstandsgezin als 2de dochter van een gezin met 5 kinderen. Met ons gehele gezin waren we afgestemd op het ritme van het bedrijf van mijn vader. Voor mij als kind was er niet altijd aandacht en tijd voor de dingen die mij bezig hielden. Ik ben altijd al bezig geweest met de vragen van het leven. Waarom doen mensen dit of waarom overkomt ze dat enz.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat ik via een kleine omweg als P&O-er aan het werk ben gegaan. Hierin heb ik altijd met veel plezier gewerkt en veel mensen begeleid in de trajecten die voorbij kwamen zoals; reorganisaties, re-integratietrajecten en ook de adviserende rol naar de organisatie toe. Mijn motto is altijd daarin geweest kijk naar wat wel kan en niet naar wat niet meer kan.   

Na de geboorte van mijn kinderen ben ik opzoek gegaan wat mij beweegt en waarom ik de dingen doe zal als ik ze doe. Ik ben op zoek gegaan naar mijn talenten en heb ik diverse cursussen gedaan o.a. Healing en Reading. Hierdoor heb ik veel inzichten gekregen en als cadeautje; mijn helder zien.

Tijdens deze cursussen ben ik ook in contact gekomen met een vriendin die door had gekregen dat ze op 11-11-’11 op de trappen van Sakkara, een trappriramide in Egypte, een hologram/code te openen. Hiertoe voelde ik me erg aangetrokken en ben samen met haar en 5 andere daar heen gegaan.

Ik was in die periode zelf heel erg opzoek om de mooie opleidingen die ik heb gedaan, handen en voeten te geven. Tijdens deze reis kom ik samen met 2 voetreflexolgen op een kamer en als dan ook nog een Tempelbewaarder in Adydos me verteld dat ik helende handen heb, valt het kwartje. Met voetreflexologie kan ik mijn talenten allemaal gebruiken. In januari 2012 ben ik begonnen met de opleiding als voetreflexologe en ben ik  inmiddels als beroepslid van de BER aan het werk als Voetreflexologe.

De alternatieve geneeswijze heeft me altijd erg aangesproken omdat er naar de mens in zijn totaliteit (holistisch) wordt gekeken. Je kijkt veder dan de oorzaak van een klacht en je doet meer dan alleen maar een symptoom bestrijden. In september 2014 ben ik begonnen met de opleiding HBO Medische Basiskennis & Psychosociale Basiskennis opleiding. Dit omdat ik weet dat ook reguliere geneeswijzen ons ook veel te bieden heeft als blijkt dat het lichaam die ondersteuning (tijdelijk) nodig heeft. Samen met mijn andere opleidingen maakt deze opleiding mij een completere therapeut.

Mijn interesse in wat de mens beweegt en waarom je de dingen doet zoals je doet is zo groot dat ik in oktober 2016 begonnen ben met een 3-jarige opleiding Voetreflexplus van Total Health. In deze opleiding komen voor mij de Westerse en de Chinese geneeswijze samen wat ook weer een verdieping brengt in de voetreflexbehandeling die ik geef.

Tijdens de reis in Egypte was Margot van Doggenaar een van mijn kamergenoten. Waar we  ons nu nog steeds over kunnen verbazen is dat we elkaar niet kenden maar elkaar toch kenden. De vanzelfsprekendheid en aanvulling op elkaar ervaren we nog steeds als bijzonder. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we samen onze talenten bundelen en dit via DANA Opleidingen naar buiten willen brengen. Meer info op www.danaopleidingen.nl