Over mij

Annette van Zuijlen, Voetreflexologe

Om erachter te komen dat Voetreflexologie mijn manier is om mensen een stukje op hun op pad te mogen begeleiden, heb ik een weg bewandeld waarvoor ik de mensen, die toen in mijn omgeving waren, dankbaar ben.

Ik ben geboren in een middenstandsgezin als tweede dochter van een gezin met vijf kinderen. Met ons gehele gezin waren we afgestemd op het ritme van het bedrijf van mijn vader. Voor mij als kind was er niet altijd aandacht en tijd voor de dingen die mij bezig hielden. Ik ben altijd al bezig geweest met de vragen van het leven. Waarom doen mensen dit of waarom overkomt ze dat etcetera.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat ik via een kleine omweg als P&O-er aan het werk ben gegaan. Hierin heb ik altijd met veel plezier gewerkt en veel mensen begeleid in de trajecten die voorbij kwamen zoals reorganisaties, re-integratietrajecten en ook de adviserende rol naar de organisatie toe. Mijn motto is daarin altijd geweest ‘kijk naar wat wel kan en niet naar wat niet meer kan’.

Na de geboorte van mijn kinderen ben ik op zoek gegaan naar wat mij beweegt en waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe. Ik ben op zoek gegaan naar mijn talenten en ik heb diverse cursussen gedaan, onder andere Healing en Reading. Hierdoor heb ik veel inzichten gekregen en als cadeautje: mijn helder zien.

Tijdens deze cursussen ben ik ook in contact gekomen met een vriendin die door had gekregen dat ze op 11-11-’11 op de trappen van Sakkara, een trappiramide in Egypte, een hologram/code te openen. Hiertoe voelde ik me erg aangetrokken en daarom ben ik samen met haar en vijf anderen daarheen gegaan.

Ik was in die periode zelf heel erg op zoek om de mooie opleidingen, die ik heb gedaan, handen en voeten te geven. Tijdens deze reis kwam ik samen met twee voetreflexologen op een kamer en toen een Tempelbewaarder in Adydos me ook nog vertelde dat ik helende handen had, viel het kwartje. Met voetreflexologie kan ik mijn talenten allemaal gebruiken. In januari 2012 ben ik begonnen met de opleiding als voetreflexologe en inmiddels ben ik  als beroepslid van de BER aan het werk als Voetreflexologe.

De alternatieve geneeswijze heeft me altijd erg aangesproken omdat er naar de mens in zijn totaliteit (holistisch) wordt gekeken. Je kijkt verder dan de oorzaak van een klacht en je doet meer dan alleen maar een symptoom bestrijden. In september 2014 ben ik begonnen met de opleiding HBO Medische Basiskennis & Psychosociale Basiskennis. Dit omdat ik weet dat ook reguliere geneeswijzen ons veel te bieden hebben, als blijkt dat het lichaam die ondersteuning (tijdelijk) nodig heeft. Samen met mijn andere opleidingen maakt deze opleiding mij een completere therapeut.

Mijn interesse in wat de mens beweegt en waarom je de dingen doet zoals je ze doet is zo groot dat ik in oktober 2016 begonnen ben met een 3-jarige opleiding Voetreflexplus van Total Health. In deze opleiding komen voor mij de Westerse en de Chinese geneeswijzen samen.  in december 2022 heb ik het diploma Vitaminecoach behaald. Dit is de vooropleiding van Orthomoleculair Therapeut. Dit brengt ook weer een verdieping in de voetreflexbehandeling die ik geef.